Ervaring met ik-klus-zelf mei 2017

Ervaring met ik-klus-zelf mei 2017

Zelf bouwen in Sambeek: Het vervolg!

In oktober 2016 was de familie Van der Straaten uit Sambeek nog druk bezig met de fundering van hun droomhuis aan de Sint Janslaan in Sambeek. Hoe gaat het nu met de bouw? 

Inmiddels is de vorige woning verruild voor een stacaravan in hun nieuwe tuin. Samen met hun twee zonen wonen Marcel en Astrid hier nog heel even, want de bouw gaat als een trein. Astrid: “Op een ochtend was ik met de auto onderweg en kwam ik de vrachtwagen met alle wanden van ons huis  tegen. Bij thuiskomst ’s avonds stond de begane grond al helemaal overeind!” Marcel vult aan: “Begin december is het glas gezet en dat was zelfs een paar weken eerder dan gepland.  Met het glas erin hebben we de hele winter droog en warm aan de binnenkant van het huis kunnen werken.” De familie verwacht eind juni hun nieuwe woning te kunnen betrekken.

Extra paar kritische ogen
Het werken met lokale professionals bevalt de familie goed. Marcel: “Met de juiste bedrijven om ons heen is het tot nu toe erg goed verlopen. We hebben gelukkig weinig slapeloze nachten gehad.” Ook over de samenwerking met Van Gemert Installatiegroep is Marcel lovend: “De winkelmedewerkers zijn deskundig en begeleider Patrick kijkt over onze schouder mee en is daarbij ook kritisch wat ik erg fijn vind!”. De ervaringen met de materiaal retour service zijn positief: als er bijvoorbeeld slangen over waren, kon hij die zonder problemen terug brengen. Specialistisch handgereedschap kunnen lenen vond Marcel echt ideaal. En het geadviseerde ventilatiesysteem van Dyka valt erg in de smaak. “Dit systeem is erg geschikt om zelf te plaatsen, een aanrader wat mij betreft” aldus Marcel. Als alles klaar is, volgt de eindkeuring die bij het ik-klus-zelf-pakket hoort. “Ik heb er alle vertrouwen in.” glundert hij.