Nieuws

Nieuws

De week van... Bassam Kaki

Maandag 21 september 2020
Kalm en beheerst. Eerst denken, dan pas doen. Zo kun je Bassam Kaki uit Boxmeer wel omschrijven. Met zijn 33 jaren ervaring als elektramonteur is hij een van de ervaren krachten binnen het woningbouwteam van Van Gemert Installatiegroep. 

De week van ….  Bassam
In een kale ruimte, bovenaan een ladder, is Bassam bezig met het splitsen van de elektra in twee aansluitingen. Bassam: “De begane grond van dit gebouw wordt gebruikt als winkel. Deze blijft bestaan, maar in het achterste gedeelte wordt nu een woning gerealiseerd. Dat betekent dat de elektra van de winkel en de nieuwe woning gescheiden moet worden en dat ben ik nu aan het maken.” Vandaag is de eerste dag voor hem op deze bouwlocatie. Er is heel veel gesloopt, op wat oude tegels aan de muur na. Iets verderop wordt juist een stuk aangebouwd. “Dit project is een combinatie van renovatie en nieuwbouw. En ook van elektra en werktuigbouwkundig, want ik verzorg namelijk de elektra en een collega uit ons team verzorgt alle verwarming, sanitair en ventilatie. Ik verwacht de komende tijd zo’n drie tot vier dagen per week hier aan de slag te zijn.” 

Mee en vóóruit denken
“Het renoveren van woningen vind ik echt het allerleukste om te doen. Van iets ouds weer iets moois maken waar mensen plezier van hebben. Het is ook altijd een uitdaging. Want je krijgt wel een bouwtekening, maar het sluit nooit exact aan bij de praktijk. Ik loop altijd met de klant door elke ruimte. Vraag me dan af: Hoe gaat de klant de ruimte gebruiken, is het praktisch? Je komt toch altijd wel dingen tegen zoals een lichtschakelaar die gepland is midden op de muur in plaats van naast de deur waar je binnenkomt. Of hoe hoog moeten de stopcontacten komen?” Bassam denkt mee én vooruit: “Komen er nu nog geen zonnepanelen, maar wellicht in de toekomst? In overleg met de klant maak ik dan alvast een loze leiding, dan hoef je straks alleen nog maar de draad te trekken als men er wel aan toe is.“

Tips en ervaringen delen
Hij is niet de jongste meer. Bassam: “Het hakken, dus de sleuven maken waar de leidingen in de muur komen, valt me steeds zwaarder. Bij grotere projecten vliegen we dan een speciaal hakbedrijf in die ik dan aan stuur. Hierna kan het opbouwen weer beginnen, zoals het leggen van de leidingen en meterkasten maken.” Tijdens zijn werk begeleidt hij ook leerling monteurs. “Soms zie ik dat een leerling te veel aan het helpen is. Dan geef ik een tip: zorg eerst dat je je eigen werk af hebt en ga dan pas assisteren bij anderen. Ik vind het belangrijk om niet alleen mijn technische kennis te delen, maar ook mijn werkervaring.”

Lees meer: Medewerkers in beeld.