Nieuws

Nieuws

De week van... Frank

Maandag 02 december 2019
Zijn expertise gaat verder dan de standaard elektra installaties, want ook voor ICT- en beveiligingstechniek draait hij zijn hand niet om. Frank uit Overloon is werkzaam als elektromonteur bij Van Gemert Installatiegroep in Overloon. 

De week van… Frank
Normaliter is Frank vaak aan het werk in bedrijfspanden, maar de afgelopen tijd heeft hij toevallig ook gewerkt in twee luxe woningen in Ysselsteyn en Boxmeer. Frank: ”Het thema van deze week was domotica, want in beide huizen heb ik dat erin gebouwd. In dit geval heb ik met name gezorgd dat de verlichting, zonwering en binnentemperatuur op afstand te besturen zijn. Het biedt extra comfort en woonplezier voor de bewoners. Ik maak in overleg verschillende schema’s waarmee men bijvoorbeeld een bepaalde sfeer in huis kan creëren of alle zonwering sluiten.”

Oefenen, testen en fouten maken
Frank is begonnen als leerling bij van Gemert Installatiegroep, nu zo’n tien jaar geleden. “Na het afronden van de opleiding elektromonteur heb ik diverse cursussen gedaan, waaronder het programmeren van domotica systemen. Uiteindelijk heb ik het ook in mijn eigen huis ingebouwd en daar heb ik erg veel van geleerd. Dan heb je ook de tijd om te oefenen, testen en fouten te maken om er vervolgens weer van te leren. Dat doe ik liever bij mezelf dan bij een klant.” lacht hij. Steeds meer verandert zijn dagelijkse werk in ICT gerelateerde werkzaamheden. “Ik beleef daar veel plezier aan, vooral als je dan een hele dag codes hebt getikt en het werkt dan ook zoals je dat voor ogen had.” 

Meesterstukje 
“In eerste instantie had ik gekozen om te werken in de interieurbouw, maar ik vind het veel leuker als er iets beweegt of verandert door wat ik heb gemaakt. Interieurs bouwen is mooi, maar daar houdt het dan ook mee op in mijn ogen. Als we weer een meesterstukje bij een bedrijf of woning hebben afgeleverd, dan ben ik daar echt trots op.”

Lees meer: Medewerkers in beeld.