Nieuws

Nieuws

De week van... Ingrid

Maandag 26 oktober 2020
Update 2022: inmiddels is Ingrid gestart als Coördinator Service & Onderhoud voor al het zakelijke onderhoud!

Ondanks de digitale mogelijkheden tegenwoordig wordt er nog heel wat gebeld naar Van Gemert Installatiegroep. Eén van de medewerkers die dan zou kunnen opnemen is de Limburgse Ingrid, nu zo’n drie jaar bij het familiebedrijf aan de slag. Wat doet zij nog meer, naast de telefoon beantwoorden? 


De week van… Ingrid 
Elke ochtend vóór 8 uur komt Ingrid aan op het kantoor in Overloon. “Eerst ga ik een kop koffie halen, want zonder koffie kan ik niet werken.” vertelt Ingrid lachend. “Vervolgens start ik met mijn dagelijkse administratieve taken zoals het controleren van gewerkte uren door monteurs, het opmaken van facturen voor particuliere klanten die onderhoud aan hun installatie hebben laten uitvoeren en de facturatie voor de woningcorporaties waar onze monteurs in huurwoningen hebben gewerkt. Ik heb ook taken die maar één keer in de week of maand moeten gebeuren. Vanaf 8 uur neem ik ook de telefoon op als hij gaat. Daarbij probeer ik zoveel mogelijk de beller zelf te helpen, maar als het technisch ingewikkeld wordt, dan verbind ik door naar een service coördinator met technische kennis.”

Mee bewegen met de drukte
Elke medewerker op de administratie en service & onderhoud afdeling heeft ook werkbonnen waar hij of zij verantwoordelijk voor is. Dat betekent dat Ingrid ook afspraken maakt met klanten, monteurs inplant om de klus uit te voeren in en materiaal klaarlegt op aanwijzing van de monteur. Als de klus geklaard is, maakt ze de factuur op. “De diversiteit op een werkdag is echt enorm, geen dag is hetzelfde. Je weet nooit of het een rustige of drukke dag wordt, dat vond ik eerst lastig, maar ik heb nu geleerd om losser te zijn en mee te bewegen met de drukte. Wat ik minder leuk vind, is als mensen die contact opnemen ‘in de emotie’ zitten. Soms kun je niet op stel en sprong een monteur sturen. Daarentegen geniet ik wel als klanten een compliment geven, omdat ze zo blij met je zijn!”

Hulp geven en krijgen
"De intensiteit van mijn werk hangt af van het seizoen. In de zomer is het relatief rustig met het aantal storingen. Door de vakanties werken we dan ook met een kleiner team. Op onze afdeling geldt vaak: hoe kouder, hoe drukker. Ik heb een tijd terug opgeschreven wat ik allemaal op een dag doe. Al zeg ik het zelf, dat is best wel veel, ook heel veel kleine klusjes. Gelukkig doe ik het niet alleen. Bij Van Gemert heb ik echt een familiegevoel. Je geeft hulp en je krijgt hulp. Dat is niet vanzelfsprekend weet ik uit ervaring. Het samenwerken met alle collega’s vind ik echt super leuk."

Lees meer: Medewerkers in beeld.