Nieuws

Nieuws

De week van... Jorg

Maandag 22 februari 2016
Update 2021: Jorg is inmiddels Teamleider Service & Onderhoud.

Jorg is 25 jaar en werkt nu ruim 7 jaar bij Van Gemert Installatiegroep. "Vijf dagen op school zitten is niks voor mij. Ik ben iemand van de praktijk. Als ik een goed product heb afgeleverd, ben ik super trots.”


De week van … Jorg. 
“Afgelopen week heb ik één dag op kantoor gezeten, één dag op de bouw in Almere en drie dagen in Reek voor het project ‘Frisse scholen’.” vertelt Jorg. In Reek heeft hij o.a. meegewerkt aan de oplevering van de vernieuwde ventilatiesystemen. De monteurs van dit merk ventilatiesystemen waren bij de oplevering, daardoor heb ik zelf nu ook meer de in and outs van dit merk ventilatiesystemen geleerd: gewoon door mijn interesse te tonen.”

Opleiding én praktijkervaring
Normaliter voert Jorg vier dagen per week service en onderhoud uit aan technische installaties bij bedrijven. Op dag vijf studeert hij voor servicetechnicus in Tilburg. “Met deze opleiding kun je heel veel, niet alleen onderhoud, maar ook het optimaliseren van met name grote installaties.” vertelt hij enthousiast. Hij is ervan overtuigd dat je ook praktijkervaring moet hebben om te kunnen ontwerpen en problemen op te lossen voor de klant. “Van Gemert betaalt mijn opleiding en ik merk dat het gewaardeerd wordt dat ik me blijf ontwikkelen. Er wordt geïnvesteerd in mij en in het bedrijf.”

Perfecte combinatie
Momenteel heeft Jorg ook de taak om onderhoud aan installaties bij bedrijven in te plannen. Daarvoor zit hij een halve dag per week op het kantoor in Overloon en ervaart hij hoe het is om op kantoor te werken. “In de toekomst wil ik meer het ontwerpen van installaties voor mijn rekening gaan nemen, maar ik blijf ook het installeren zelf doen: voor mij een perfecte combinatie. Het bedrijf reageert heel positief op mijn ambities en helpt me daarmee.”

Uitdagende branche
Op de vraag of hij iemand zou aanraden om in de installatiebranche te gaan werken, roept hij volmondig ‘ja!’. Jorg: “Het is een uitdagende branche met veel mogelijkheden. Als je al interesse hebt in de techniek, beveel ik het je van harte aan!”

Lees meer: Medewerkers in beeld