Nieuws

Nieuws

De week van... Rudi Arts

Woensdag 15 januari 2020
Al bijna 20 jaar is Rudi Arts uit Vierlingsbeek bij Van Gemert Installatiegroep aan het werk. Elke werkdag op de fiets naar Overloon. Hij werkt op kantoor, maar daar is zijn carrière niet begonnen. Een interview met een van de stille krachten achter Van Gemert Installatiegroep.   

De week van… Rudi Arts
“In vacatures schrijven ze vaak dat het om een afwisselende baan gaat. En als ik moet vertellen wat ik allemaal in een week doe, moet ik dat toch antwoorden” lacht Rudi. “Ik ben hoofdzakelijk werkvoorbereider en tekenaar van grote utiliteitsprojecten op elektra gebied. Daarnaast kan ik ook op werktuigbouwkundig vlak uit de voeten en ben ik de technische man voor de beveiligingstechniek die wij installeren voor klanten. Ook fungeer ik als sparringpartner voor collega’s op elektra en beveiligingstechniek gebied. Zij hebben dan een klein klusje of storing en ik denk dan met ze mee hoe het technisch gezien het beste aangepakt kan worden”.    

Eén stap voor
Hoewel hij nu fulltime op kantoor zit, is dat niet altijd zo geweest. “Ik ben begonnen als elektromonteur en heb altijd wel gedacht om later misschien een kantoorfunctie te gaan vervullen. Het ging alleen sneller dan ik dacht, want ik heb twaalf jaar geleden een ongeluk gehad. Omdat ik niet meer aan de slag kon als monteur, heb ik de kans gekregen om me om te scholen, zodat ik ook als werkvoorbereider/tekenaar werktuigbouwkundig binnen van Gemert kan werken. Eigenlijk ben ik nu juist altijd één stap voor op waar de monteurs mee bezig zijn op de bouw. Ik maak digitale tekeningen die heel gedetailleerd zijn, in zowel 2d als 3d. Dit laatste heb ik bijvoorbeeld voor een groot gedeelte van het project ‘Hof van Loon’ gedaan. Dit is een appartementencomplex met 50 zorgwoningen en commerciële ruimtes middenin Overloon."

Passie voor techniek
Kiezen wat hij nou het allerleukste aan zijn werk vindt, blijkt lastig. “Als het echt moet, denk ik aan het ontwerpen van installaties. Dat is vaak uitdagend om dit zo efficiënt mogelijk te doen. Het past ook goed bij mij, want ik ben juist graag op de achtergrond. Ik hou vooral van de techniek, dáár ligt mijn passie.”

Lees meer: Medewerkers in beeld.