Nieuws

Nieuws

De week van... Sam

Woensdag 26 mei 2021
In het woordenboek van service- en onderhoudsmonteur Sam uit Gennep staat ‘klant’ met grote hoofdletters geschreven. Want als er iemand klant- én servicegericht is, dan is het Sam. Vriendelijk, leergierig en technische sterk onderlegd. Tijd om eens zijn week door te nemen.  

De week van… Sam 
“Mijn week is heel wisselend. Als onderhoudsmonteur werk je hooguit een paar dagen aan hetzelfde project. Ik hou er ook van om op veel verschillende plekken te werken, soms van hot naar her. Dat gebeurd ook regelmatig, want ik ben ook storingsmonteur. En die storingen komen altijd onverwachts. Door onderhoud uit te voeren, voorkom je natuurlijk al heel wat, maar helemaal ontkom je er niet aan. Afgelopen week heb ik diverse storingen gehad die ik dan in de middag ga oplossen. Van een kapotte thermostaat tot luchtbehandelingskast of airco: ik kom echt van alles tegen in de praktijk."

Band opbouwen
“Vorige week heb ik groot onderhoud uitgevoerd bij een bedrijf in Horst. Daarbij heb ik deze keer de heaters in de bedrijfshal onderhouden en de werking gecontroleerd. Deze week is het onderhoud aan enkele airco’s bij een ander bedrijf aan de beurt. Maar ook onderhoud aan cv installaties en ventilatie zijn typische klussen die ik doe. Onlangs heb ik onderhoud uitgevoerd bij het Oorlogsmuseum in Overloon. Dan manoeuvreer je met een hoogwerker tussen de voorwerpen die onvervangbaar zijn. Dat vind ik echt gaaf. Trots en tevreden ben ik pas als het project netjes afgerond is en vooral als de klant tevreden is.” Daarnaast werkt Sam ook bij particulieren thuis. “Ik geniet van het contact met mensen, dat je een band kunt opbouwen met de klant. En dat ze je dan herinneren en weer naar jou vragen als ze werk hebben. Dat vind ik echt een groots compliment.” vertelt hij stralend. 

Bewijs van vakmanschap 
Inmiddels heeft Sam zoveel ervaring dat hij op technisch vlak al veel gezien heeft. Hij heeft bovendien al vele opleidingen en korte cursussen gevolgd. Toch ben je nooit helemaal uitgeleerd, ook hij niet. “Er gebeuren in Nederland te vaak ongelukken door slecht opgehangen of onderhouden ketels. Daarom heeft de overheid in de gasketelwet bepaalt dat alleen nog gecertificeerde mensen mogen werken aan gastoestellen, zoals cv-ketels. Hiervoor heb ik eind maart mijn certificering behaald.” Zelf zal hij het niet zeggen, maar zijn slagingscijfer was zeer hoog. Weer een bewijs van goed vakmanschap!

Lees meer: Medewerkers in beeld.