Nieuws

Nieuws

De week van... Twan

Maandag 25 april 2022
Medewerker Twan uit Overloon is altijd in voor een grapje en lolletje. Maar achter deze sfeermaker schuilt een zeer vakbekwame elektricien, een harde werker die ook nog eens met veel plezier zijn kennis en ervaring deelt met collega’s in opleiding.  

De week van… Twan
Op de begane grond is Twan druk bezig met het plaatsen van aardmatten voor 12 badkamers. “Dat moet nu gebeuren, want de betonnen vloer wordt binnenkort gestort en als dat gedaan is, ben je best wel een beetje laat met aardmatten leggen.” begint hij met een glimlach. “De afgelopen tijd ben ik als leidinggevend elektromonteur bezig met dit project van Lindezorg in Horst. We maken hier 24 zorg-appartementen, 3 huurwoningen en een gezamenlijke leefruimte. Een mooi project vind ik, omdat ik hier echt van fundering tot afwerking kan doen. Lekker afwisselend, want steeds herhalend werk is helemaal niks voor mij. Ik draag zorg voor de aansturing van de elektriciens op locatie, maar ik werk zelf ook graag mee. Het maakt me niet uit of ik op een groot of klein project zit, of dat het een gebouw is waar gewoond of gewerkt gaat worden: als ik er maar van begin tot eind bij betrokken ben.”

Ervaring en kennis delen
Naast het aansturen en meewerken heeft Twan ook vaak een leerling-monteur bij zich. “We leiden altijd veel leerlingen op bij Van Gemert en daar draag ik graag aan bij. Ik vind kwaliteit afleveren belangrijk en dat geef ik ze ook mee. En ik heb natuurlijk veel ervaring opgedaan die ik graag wil delen. Ik heb ook weleens storingsdiensten en dan leer je pas echt veel. Soms word ik door oud-leerlingen gebeld om mee te denken over een oplossing voor een technische probleem. Leuk om over te sparren en goed dat ze zo nu en dan om hulp vragen: je hoeft niet telkens het wiel opnieuw uit te vinden."

Wat zeg je?
“Ik vind het erg leuk als er ook rechtstreeks contact mogelijk is met de klant of de gebruiker van een gebouw. Dat je ziet voor wie je het maakt, dat je met deze persoon kan overleggen en zijn of haar wensen nog beter begrijpt en daar dan in mee kan denken. Ik ben iemand die nooit ruzie heeft met iemand op de bouw, want ik vind een goede sfeer en communicatie erg belangrijk. Dat er goede afspraken zijn en ook dat uitgelegd wordt waarom we het zo afspreken. Wel mot ik mei herhalen wà ik zeg, want ik praot eigelijk àld lôns, dan zeg ik ut gewoën nog enne kier, en dan kumt da òk wer goed!”

Lees meer: Medewerkers in beeld.