Nieuws

Nieuws

De week van... Jeroen Hofmans

Woensdag 30 maart 2016
Jeroen Hofmans (34) uit Overloon  is ruim 10 jaar elektricien bij Van Gemert Installatiegroep.

De week van… Jeroen.
Afgelopen week heeft hij gewerkt aan een groot project voor een bedrijf. “We werken daar aan een nieuw kantoorpand voor een groothandel/adviesbureau op het gebied van de elektrotechniek. Het gebouw is in feite hun showroom: er zitten heel veel technische snufjes in, wat ontzettend gaaf is om te realiseren!” vertelt Jeroen enthousiast. “Ik heb deze week de buizen en bekabeling geïnstalleerd voor het inbraak- en brandalarm en de noodverlichting. “De noodverlichting kan met een computer uitgelezen worden. Als er defect is of onderhoud nodig, zie je dat direct.”

Beroep van elektricien
De werkzaamheden zijn wel veranderd. “Voorheen zei ik altijd: elektricien, dat is alles met een draadje, maar tegenwoordig geldt dat niet meer. Je hebt veel wat draadloos is!” Draadloos is geen bedreiging voor het beroep, aldus Jeroen, want uiteindelijk zal het toch gemaakt moeten worden. “Bij draadloze installaties ben ik meer bezig met het programmeren dan met een fysieke kabel leggen. Beide disciplines vind ik ontzettend leuk om te doen”.

Resultaat zien
Het allerleukste aan zijn baan vindt hij om samen met de opdrachtgever aan een compleet project van begin tot einde te werken en daarbij het resultaat te zien groeien. Maar het eindresultaat zie je juist vaak toch niet meer? Een mooie douchecabine of wastafel  is duidelijk aanwezig. Dat vindt Jeroen wel grappig: “Maar je hebt wel licht nodig om te zien hoe mooi die badkamer is geworden! Denk trouwens alle stroom- en internetkabels thuis maar eens weg…. Onder elektriciens zeggen we weleens gekscherend: ‘God schiep het licht, maar toen waren wij al geweest’.”


Lees meer: Medewerkers in beeld