Klimaat

Klimaat

Een goed binnenklimaat betekent dat mensen zich comfortabel voelen in bedrijfspand of woning. Het mag niet te droog zijn, maar ook niet tochten. Het belang van een goed binnenklimaat is in vele wetenschappelijke onderzoeken onderstreept. Zo is het ziekteverzuim lager en bevordert het de productiviteit van werknemers. Ook in woningen of bijvoorbeeld scholen is een prettig binnenklimaat uitermate belangrijk. Want ieder mens leeft en leert beter wanneer de luchtkwaliteit uitmuntend is!

Het binnenklimaat wordt bepaald door diverse factoren die ook nog eens allemaal anders door ons lichaam worden ontvangen en verwerkt. Wat de een warm vindt, noemt de ander koud. Het is daarom essentieel dat geïnstalleerde apparatuur goed regelbaar is. Dergelijke regeling functioneert het beste op basis van de luchtkwaliteit en temperatuur in de ruimte. Een goed ontworpen installatie voorkomt ook hinderlijke tochtstromen.

Onder klimaat verstaan we naast ventilatie ook koeling, oftewel airconditioning. Hierbij zit de uitdaging vooral in het maken van een energiezuinig ontwerp van de installatie door warmteterugwinning. Ook voor airconditioning bent u bij ons aan het juiste adres.
Bekijk een aantal referenties op gebied van Klimaat