Nieuws

Nieuws

De week van... Sharif

Maandag 09 januari 2023
Gevlucht uit Afghanistan en dan? Elektromonteur in opleiding Sharif, nu woonachtig in Boxmeer, bouwt een nieuw leven op in Nederland en wilde graag een vak leren om te kunnen werken. Nadat hij koos voor elektrotechniek kwam erkend leerbedrijf Van Gemert Installatiegroep uit Overloon in beeld. 

De week van… Sharif
We wurmen ons door de voordeur van een woning in Sint Anthonis, want heel ver kan hij niet open. Achter de deur staat namelijk de 34-jarige Sharif, een trap en gereedschap. Wijzend vertelt hij: “Dit is een huurwoning van een woningcorporatie. Ik ben deze meterkast aan het vernieuwen. We zijn hier heel veel woningen aan het renoveren, waarvan wel 80 huizen waar een nieuwe meterkast in komt. Ook voeg ik nog wat nieuws toe, bijvoorbeeld een stopcontact en voorbereiding voor de zonnepanelen die gelegd gaan worden. Eerder vandaag heb ik mijn collega Tom geholpen met het trekken van kabel in de rest van het huis. Samen met hem zorg ik voor de renovatie op elektra gebied en hij begeleidt mij. Andere collega’s zijn bezig met de renovatie op werktuigbouwkundig vlak, zoals nieuw sanitair en ventilatie. Echt een complete verbouwing en dat zeker 80 keer de komende weken!” 

Ontwikkeling
“Ik ben pas intern overgestapt van team en hou me nu vooral bezig met renovatie van bestaande woningen. De installatietechniek in dit team is iets eenvoudiger. Bij het andere team is het eigenlijk dezelfde technieken, maar meteen heel groot. Ik kan nu leren om zelfstandig te werken en meer snelheid te krijgen in mijn werk. Ooit wil ik wel weer terug naar de grote installaties. Ik vind nieuwbouw van woningen trouwens ook heel leuk om te doen. Maar voor nu vind ik het renovatiewerk heel goed voor mijn ontwikkeling.”

Een vak leren
In een nieuw land een leven opbouwen is niet heel gemakkelijk, maar ondertussen spreekt Sharif aardig wat Nederlands. In zijn nieuwe team is communiceren met bewoners ook heel belangrijk, dus ook hier kan hij goed op oefenen. “Ik ben trots dat ik een vak kan leren en ik heb ook vrienden gemaakt. Ik hou van feestjes en lekker eten. Dan zit je bij Van Gemert ook wel goed”. lacht hij. 

Lees meer: Medewerkers in beeld.