Nieuws

Nieuws

De week van... Jelle

Vrijdag 13 oktober 2023
De week van… Jelle
Jelle is in augustus 2019 bij Van Gemert begonnen als Servicecoördinator. Zijn taken varieerden van kleine E+W storingen, het inplannen van monteurs tot een groep bijmaken in de meterkast. Zijn functie werd al snel steeds uitgebreider: kleine klusjes/storingen werden 1 à 2 volle dagen, er kwamen particuliere e-storingen bij en hij gaf ondersteuning in de W-storingen.
 
Door een gebrek aan praktijkkennis en vak ervaring, heeft Jelle de slimme keuze gemaakt om te starten met de opleiding tot elektromonteur. Onderaan beginnen en eerst maar eens ervaring op de werkvloer op doen was hierbij het uitgangspunt.
 
Vanuit zijn woonplaats Berghem rijdt Jelle elke dag aardig wat kilometers om zijn werk voor Van Gemert uit te kunnen voeren. Ook is hij nog regelmatig te vinden op kantoor als ondersteuning voor keuringen zoals SCIOS en het maken van herstelverklaringen van elektra-installaties.
 
Hoe Jelle zijn werkweek er uit ziet?
Op maandag naar school voor niveau 4: technicus elektrotechnische installaties. Op werkdagen variëren zijn klussen nogal: storingen zoals een UPS vervangen, het regelen van nieuwe sturing t.b.v. de ventilatie bij een basisschool ivm meet –en regeltechniek tot het vervangen van een lichtschakelaar.
 
Waar Jelle zich meer in zou willen gaan verdiepen?
Storingen van zonnepanelen, maar ook het aanleggen en het inregelen hiervan.
 
Jelle vindt dat hij in leuk team zit. Geen vast team om mee samen te werken maar lekker veel afwisseling, daar gaat zijn voorkeur naar uit. Zelfs een W-monteur helpen vindt Jelle geen probleem.
 
Zijn specialiteit en allerleukste om te doen?
Complexe problemen en storingen oplossen. Je weet niet altijd wat je aantreft, hierdoor is het werk uitdagend en divers. Repeterend werk is niet aan Jelle besteed, hij houdt van uitdaging, afwisseling en een grapje op zijn tijd.