Nieuws

Nieuws

De week van... Rick

Maandag 11 maart 2024
De week van Rick... van docent naar techneut

Rick's pad naar zijn huidige rol was een bochtige weg, vol ontdekkingen en nieuwe kansen. Ooit stond hij voor de klas als docent natuurkunde, maar al snel besefte hij dat dit niet zijn roeping was. Gedreven door zijn passie voor techniek begon hij een zoektocht naar een carrière die beter bij hem paste.

Na wat speurwerk en een aantal telefoontjes vond Rick zijn weg naar Van Gemert Installatiegroep, waar hij samen met Jack de mogelijkheden onderzocht. In september 2021 begon hij aan zijn nieuwe avontuur bij ons bedrijf en startte hij met de opleiding HIT W (Hogere Installatietechniek voor Werktuigkundigen). Hoewel hij nog een jaar moet studeren, is hij volledig tevreden met zijn keuze en stapt hij elke maandag vrolijk het klaslokaal in Breda binnen.

In zijn rol bij Van Gemert draait het vooral om tekenen, werkvoorbereiding en engineering. Rick is ook betrokken bij het digitaliseren van processen binnen het bedrijf, waarbij hij zich inzet voor het toegankelijk maken van tekeningen op de mobiele telefoons van monteurs.
Hoewel Rick al veel heeft geleerd en ervaren, zijn er nog steeds vaardigheden die hij wil ontwikkelen. Hij kijkt ernaar uit om zichzelf te verbeteren in 3D-tekenen en om meer bekend te raken met programma's als Revit. Zijn doel? Niet alleen beter en sneller worden in zijn werk, maar ook een dieper begrip krijgen van hoe alles in de praktijk werkt.

Naast zijn passie voor techniek geniet Rick ook van de dynamiek binnen zijn team en de ondersteunende sfeer onder collega's. De personeelsvereniging zorgt voor de nodige ontspanning met activiteiten zoals een brouwerijbezoek, karten en foute feestjes. 

Een van Rick's favoriete projecten bij Van Gemert Installatietechniek was Burn Gym in Boxmeer, waar hij zelf ook graag sport. Met trots vertelt hij over zijn betrokkenheid bij het ontwerp en de implementatie van ventilatie, water- en rioleringssystemen, en airconditioning. Het is voor Rick geweldig om te zien hoe zijn werk tot leven komt in de praktijk binnen onze projecten.