Ervaring met Elga hybride warmtepomp

Ervaring met Elga hybride warmtepomp

Familie van den Dries: "De Elga is een duurzame oplossing die bij onze woning past."

Harry en Joany van den Dries wonen nu ruim acht jaar in hun vrijstaande woning in Cuijk. Begaan met de wereld vroegen ze zich af hoe ze op korte termijn van het gas af konden.

Harry: “Onze huidige cv-ketel is de voornaamste gasverbruiker, dus al snel kwamen we uit bij een warmtepomp. Ik kwam erachter dat onze woning voldoet aan de voorwaarden om efficiënt gebruik te kunnen maken van een warmtepomp: goed geïsoleerd, vloerverwarming en zonnepanelen zijn al aanwezig. Ik wist meteen dat ik een luchtwarmtepomp wilde om van het gas af te komen.”

Een oprecht advies        
Harry vervolgt: “Ik nam contact op met Van Gemert Installatiegroep in Overloon. Zij hebben destijds de installaties in onze woning geplaatst. Tijdens het bezoek van adviseur Patrick Sanders werd duidelijk dat een hybride warmtepomp een slimmere keuze zou zijn. We waren compleet verrast door zijn oprechte advies!” Patrick: “Omdat de cv-ketel van de familie Van den Dries nog zeker niet aan het einde van zijn levensduur is, vind ik het zonde om deze installatie al compleet te vervangen. Een hybride warmtepomp zorgt ook voor duurzame verwarming van de woning, maar bij een lage buitentemperatuur neemt het rendement af en geeft hij tijdelijk het stokje over aan de cv-ketel. Hybride betekent hier dus een combinatie van warmtepomp met als back-up de cv-ketel. Bij de familie hebben we gekozen voor de Elga van Techneco, een Nederlands product. Door de Elga erbij te plaatsen, hebben ze hetzelfde comfort in huis, maar verbruiken ze aanzienlijk minder gas.”

Hybride is duurzaam én betaalbaar       
Een hybride warmtepomp zoals de Elga is dus een duurzame optie voor bestaande woningen waar de cv-ketel nog prima in orde is. Ook voor de portemonnee, want de Elga kost minder dan een luchtwarmtepomp én er is een subsidieregeling. Harry: “De aanschaf van de Elga voelde voor ons heel goed. We verbruiken nu bewezen minder gas en maken optimaal gebruik van de reeds bestaande cv-ketel. In de toekomst gaan we ooit helemaal van het gas af, maar voor nu hebben we een oplossing die bij onze woning past én toch duurzaam is. Wij zijn helemaal tevreden.”