Nieuws

Nieuws

De week van... Koen

Woensdag 17 februari 2021
Na 9 jaar zijn eigen installatiebedrijf te hebben gehad en daarbij dikwijls voor Van Gemert Installatiegroep te hebben gewerkt, stapte Koen uit Mill begin 2017 definitief over. Als leidinggevend werktuigbouwkundig monteur in het utiliteitsteam kan hij getypeerd worden als een echt zonnetje in huis: een vrolijke en opgewekte collega! 

De week van… Koen
Met twinkelende ogen begint Koen te vertellen over zijn week. “Ik ben nu aan het werk in Sint Anthonis waar negen patiowoningen worden gebouwd. Alle woningen worden uitgerust met een warmtepomp om duurzaam te verwarmen. Ik ben nu samen met collega Hendrik bezig met de installatie. Verder zorg ik ook voor de ventilatie en het sanitair. Zo’n serie woningen bouwen vind ik het mooiste wat er is. Momenteel heb ik meerdere projecten onder mijn hoede, allemaal nieuwbouw, zoals de woningen in Sint Anthonis, een luxe woning in Sambeek en een bedrijfshal in Mill. Verder werk ik ook mee aan een houten skelet woning in Ysselsteyn en 4 woningen en 11 appartementen in Asten.”    

Van stapel stenen naar een thuis
“Ik heb een sterke voorkeur voor woningbouw en meestal word ik daar ook op ingepland. Het kunnen inleven in de toekomstige bewoners spreekt me erg aan en als er een kijkdag is, leid ik ze graag rond. Voor de een zijn het stenen, maar voor hen is het bijna hun thuis, dat besef ik me tijdens de bouw heel goed. Bij nieuwbouw zie je vanuit het niets alles worden opgebouwd. Daarbij is een goede samenwerking met andere partijen, zoals de aannemer en de timmerman, essentieel. Soms gaat het weleens anders dan bedoeld: staat er ineens een muur op een iets andere plek bijvoorbeeld! Dan komt er een stukje flexibiliteit en oplossingsvermogen om de hoek kijken.”
 
Handen uit de mouwen
Gevraagd naar zijn visie op zijn functie vertelt Koen: “Een leidinggevend monteur moet de zaken goed kunnen afstemmen met de uitvoerder, andere werklui en de interne projectleider. Het aansturen van collega’s is ook een belangrijke taak, maar ik steek ook graag zelf de handen uit de mouwen. Hier moet een mooie balans in zijn, vind ik. De gezelligheid met de collega’s onderling is echt geweldig. Alle werkdagen zijn heel divers, vooral omdat ik op verschillende projecten zit.” Met een grote knipoog: “De regelmaat zit ‘em vooral in de pauzes.”

Lees meer: Medewerkers in beeld.