Nieuws

Nieuws

De week van... Henk

Maandag 30 maart 2020
Alles bij elkaar zo’n 20 jaar is monteur Henk onderdeel van het service- en onderhoudsteam van Van Gemert Installatiegroep. Woonachtig in Oploo met een uniek hart voor alles wat met techniek te maken heeft. 

De week van… Henk
Als je de week van Henk in één woord wil omschrijven dan is ‘veelzijdig’ wel een allesomvattend woord. Hij werkt niet aan een groot project, maar is vooral bezig met allerlei kleine klussen. “Het eerste deel van de dag voer ik vaak onderhoud aan installaties uit bij zowel particulieren als bedrijven en aan het einde van de dag is er ruimte om storingen op te lossen. Soms is het zo dringend dat ik meteen naar de storing toe moet.”

Berekenen en inregelen
Ook deze week ben ik weer bij een aantal interessante storingen geweest. Zo was ik bij een particulier die het koud had doordat de cv-ketel steeds te laat of maar heel kort brandde. Dan kom ik de warmte brengen.” lacht Henk. “Normaliter bereken ik hoe een installatie ingesteld moet worden, maar nu moest ik roeien met de riemen die ik had. Ik heb op mijn gevoel de basis weer ingesteld.” Henk opent zijn telefoon en tovert vele spreadsheets en installatietekeningen op zijn scherm. “Het berekenen en inregelen vind ik het allerleukste van mijn werk, daar kan ik uren over praten.”

Basis is hetzelfde
“Afgelopen week heb ik ook onderhoud uitgevoerd aan een warmtepomp, maar er ook een in bedrijf gesteld. Een collega heeft de installatie bouwkundig gemonteerd en ik zorg voor het finetunen: dat hij is ingesteld op de wensen van de gebruiker. Hier ligt mijn passie en minder bij bijvoorbeeld elektrotechniek. Dat kan ik op zich ook wel, maar alles wat te maken heeft met het energiezuiniger maken van hydraulische (met vloeistoffen gevulde) installaties vind ik het allermooiste wat er is. Vroeger was de techniek vrij eenvoudig, nu heb je te maken met meer disciplines. Maar uiteindelijk is de basis wel hetzelfde gebleven. Ik geniet van het maken en verbeteren van installaties en kan dus wel zeggen dat het klikt tussen mij en techniek.”

 Lees meer: Medewerkers in beeld.