Nieuws

Nieuws

De week van... Jimmy

Maandag 01 november 2021
Hij lacht altijd. De dertigjarige Jimmy uit Gennep is een vrolijke en allround (service) monteur bij Van Gemert Installatiegroep. Van huis uit elektricien, maar inmiddels ook gecertificeerd aircomonteur. En zijn honger naar nieuwe kennis is nog niet gestild.

De week van… Jimmy 
“Afgelopen weken heb ik veel verschillende klussen gedaan. Zo heb ik in een bedrijfspand in Overloon de onderverdeling van een warmtepomp gemaakt en aangesloten. Met een ervaren collega heb ik voor het eerst een grote zonnepaneleninstallatie aangesloten in Venray. En met weer een andere collega de ventilatie in een grote bedrijfshal in Venlo geïnstalleerd. En de laatste dagen ben ik druk geweest met het keuren van de elektra installatie van een appartementencomplex in Asten. Tussen de vaste werkzaamheden door heb ik diverse elektra storingen opgelost.” vertelt Jimmy. 

Afwisseling
Van een paar dagen tot maar een uurtje ergens werken. Van nieuwbouw tot renovatie projecten, van luxe woningen tot bedrijfspanden: het maakt hem bijna niet uit waar hij werkt, als het maar technisch en het liefst uitdagend is. En daar hebben we het weer: afwisseling. Dat woord valt vaak als je bij Van Gemert werkt en ook weer wanneer Jimmy vertelt over zijn week. “Ik vind afwisselende taken echt een van de belangrijkste dingen waar mijn werk aan moet voldoen. Ik word ongelukkig van wekenlang op één project gepland zijn. Ik weet dat enkele collega’s dat juist heel erg fijn vinden om een project te zien groeien, maar geef mij maar veel verschillende karweien en dat je nog eens ergens komt. Wat ik nog belangrijker vind, is de onderlinge sfeer en die is hier hartstikke goed. Niemand voelt zich meer dan een ander en we helpen elkaar. Ik voel me daarin thuis.”

Allround in de techniek
“Ik kijk verder dan elektra, zo heb ik in mijn eigen huis alle installaties zelf gemaakt. Bij Van Gemert heb ik de kans gekregen mijn STEK-diploma te halen en mag ik ook airco’s plaatsen en in bedrijf stellen. Iets wat normaliter een werktuigbouwkundig monteur doet. Naast installaties maken, ben ik ook servicemonteur en houd ik van storingen in vooral ingewikkelde installaties. De combinatie van maken en storingen oplossen vind ik leuk. Wat de toekomst nog gaat brengen? Ik denk nu na over een volgende opleiding richting beveiligingstechniek.” En met een grote glimlach: “Wel weet ik dat ik altijd monteur wil blijven, want de ervaring is dat na twee uur op kantoor te hebben gezeten, mijn ogen dichtvallen.”

Lees meer: Medewerkers in beeld.