Nieuws

Nieuws

De week van... Nick

Woensdag 14 september 2022
De 32-jarige Nick uit Overloon heeft in zijn jonge leven al heel wat meegemaakt. Vol plezier werkt hij al jaren bij Van Gemert. Gestart als leerling-monteur zit hij nu op kantoor als werkvoorbereider. 

De week van… Nick
Elke ochtend rond 7.00 uur komt hij binnen op kantoor. Zijn collega Noud en Patrick begroeten hem meestal vrolijk, want samen zitten ze in één grote ruimte. Nick: “We werken allemaal aan woningen. Patrick doet dat in opdracht van particulieren. Noud en ik in opdracht van woningcorporaties met veel huurwoningen. Ons team renoveert dan de badkamers en toiletten. We zorgen dat zowel de elektra als de leidingen en het sanitair vernieuwd wordt. Dit doen we ook voor de keukens in huurwoningen, maar de keuken zelf wordt door een ander bedrijf geplaatst.” 

Goede voorbereiding is het halve werk
“Noud en ik starten de ochtend met het doornemen van de planning van die dag. Dan komen de monteurs binnen en zorgen we dat zij een goede start van de dag hebben met de juiste gegevens, zodat iedereen weet wat hij moet doen. Hiervoor moet hun werk goed voorbereid worden. Voordat zij naar een klus gaan, heb ik alle gegevens verzameld zoals de locatie, wat de huidige situatie is en de gewenste situatie staat op tekeningen die ik heb gemaakt. Ook heb ik alle grotere materialen besteld voor de monteurs.” 

Van monteur naar werkvoorbereider
Nick begint vroeg in de ochtend en stopt rond lunchtijd. Dat is niet zonder reden. “Ik ben begonnen als leerling-monteur, maar dat hield abrupt op doordat ik een hersentumor kreeg. Ik ben hier aan geopereerd en het was een heel heftige tijd voor mij en mijn familie. Na de revalidatie werd al snel duidelijk dat werken als monteur fysiek niet meer kon. Ik heb toen samen met Van Gemert gekeken naar wat wel mogelijk was en zij hebben mij die kans gegeven. In 2017 heb ik dan ook mijn diploma voor Werkvoorbereider werktuigbouwkunde gehaald. Mooi vind ik dat ik door collega’s hetzelfde wordt behandeld als anderen. Ik maak flink wat grappen, maar ik krijg ze ook terug. Ik voel mij een volwaardig lid van team Van Gemert en daar ben ik trots op!”

Lees meer: Medewerkers in beeld.