Nieuws

Nieuws

De week van... Patrick

Woensdag 25 november 2020
Al ruim 18 jaar werkt Patrick bij Van Gemert Installatiegroep. De afgelopen jaren als adviseur en projectleider in het woningbouwteam. Met zowel elektrotechnische als werktuigbouwkundige ervaring echt een allrounder binnen het installatiewerk.   
 
De week van… Patrick
Het is herfst. Voor Patrick betekent dit traditiegetrouw heel veel aanvragen voor de vervanging van een cv ketel. “Het is wel zo dat er tegenwoordig het hele jaar door aanvragen binnen komen voor verwarming of koeling.” Want ook dat laatste doet hij veelvuldig. “Door de corona pandemie merk je dat het nog drukker is geworden met aanvragen. Heel veel mensen zijn nu veel thuis en willen hun woning verbeteren. En op installatiegebied is dat precies wat ik doe eigenlijk: het renoveren van woningen. En dan kun je denken aan plaatsen van zonnepanelen, een airco of een hybride warmtepomp, maar ook het aanleggen van vloerverwarming, vernieuwen van badkamers of de installatietechniek in een uitbouw van een woning. Afgelopen week ben ik ook bezig geweest met het begeleiden van diverse grote renovaties waarbij de hele woning compleet gestript is en alle sanitair, elektra- en installatiewerk opnieuw opgebouwd wordt. Het leukste aan mijn werk vind ik om samen met de klant de installaties te ontwerpen en daarbij mijn kennis en ervaring te kunnen delen. En dan maakt het mij eigenlijk niet uit of het dan om een grote renovatie gaat of een kleine klus. Ik vind alles leuk om te doen.”
 
Vroege vogel
Vroeg. Héél vroeg begint de werkdag van Patrick. Rond half 6 in de ochtend arriveert hij op het kantoor in Overloon. “Ik vind dat ik er eerder moet zijn dan de monteurs, zodat zij op tijd naar de klant kunnen. En ik ben altijd al een vroege vogel geweest.” lacht hij. “Meestal begin ik de dag met het lezen en beantwoorden van e-mails. Vervolgens leg ik spullen klaar die de monteurs op mijn projecten nodig hebben om aan de slag te kunnen, zoals tekeningen van de bouw, de opdracht of foto’s. Rond kwart voor zeven komen de monteurs binnen en dan ben ik aanwezig voor een overdracht met aandachtspunten of voor vragen. Bij de start van een groter project ga ik met de monteur mee om op locatie over te dragen, want dat werkt altijd beter dan vanuit kantoor. Datzelfde geldt ook voor het maken van offertes. Ik ga dan op locatie de situatie bekijken, want dit zorgt voor een betere inschatting hoeveel tijd en materialen er nodig zijn om de klus te klaren. Bovendien kun je dan ook beter meedenken en adviseren aan de klant. Het bezoeken van locaties doe ik tot een uur of drie in de middag. Tussendoor bel ik met klanten om vragen te beantwoorden, bestel ik materialen voor de projecten of stel ik offertes op.  En dan is het een keer einde werkdag, lekker druk hè!”. 

Lees meer: Medewerkers in beeld.