Nieuws

Nieuws

De week van... Roy

Woensdag 01 juli 2020
Al sinds zijn 16e is Roy uit Ysselsteyn aan het werk bij Van Gemert Installatiegroep. Inmiddels is hij 23 en al heel wat scholing rijker: momenteel is hij bezig met de opleiding tot leidinggevend monteur. 

De week van… Roy Voermans
Na de studie installatiemonteur heeft Roy in 2018 de opleiding richting koeltechniek afgerond en inmiddels is dat te merken. Zijn planning staat behoorlijk vol met het aanleggen van airco systemen. “Afgelopen week, zeg maar gerust weken, ben ik voornamelijk bezig geweest met het aanleggen van een airco installatie in het Gezondheidscentrum in Overloon. In dit geval heb ik een VRF systeem met één buitenunit en 12 binnenunits geïnstalleerd.” 

Elk voordeel heb z’n nadeel
Het aanleggen en in bedrijf stellen van airco’s bevalt Roy wel. “Het leuke aan dit project is dat het heel afwisselend is. Echt elke dag ben je weer iets anders aan het maken. Airco’s installeren betekent dat je met veel verschillende materialen en technieken moet werken. Veel spullen nodig hebben, is ook meteen wel het nadeel: je hebt heel veel te sjouwen met materiaal en gereedschap. Ik geloof wel acht gereedschapskistjes meer dan normaal.” lacht hij.  

Eerste aanspreekpunt
Een gezellige sfeer en goede onderlinge samenwerking is belangrijk voor hem. “Regelmatig werk ik samen met andere collega’s uit het utiliteitsteam en het is gewoon heel fijn dat je elkaar bijna alleen maar hoeft aan te kijken en weet wat er moet gebeuren.” Dat wil niet zeggen dat alles een makkie is. “Ondanks dat ik al veel vaker airco installaties heb geplaatst, was ik nu op het project in Overloon ook het eerste aanspreekpunt. Daar zag ik in eerste instantie wel tegenop, maar uiteindelijk ging het hartstikke goed en heb ik geleerd dat ik dat aan kan.”

Lees meer: Medewerkers in beeld.