Nieuws

Nieuws

De week van... Tobie

Maandag 24 januari 2022
Als er iemand ambitieus is, is het wel de 29-jarige Tobie uit Oostrum. Momenteel werkzaam als werktuigbouwkundig monteur en ondertussen druk bezig met een opleiding tot werkvoorbereider. In september vorig jaar, midden op de bouw, vertelt hij rustig en beheerst over zijn week en zijn werk. En de pretoogjes die daarbij komen kijken, kunnen niemand ontgaan.
 
De week van… Tobie
“De afgelopen week, zeg maar gerust weken, heb ik in Venlo gewerkt. Hier heb ik samen met collega’s de werktuigbouwkundige en elektra installaties van 24 woningen aangelegd. Zelf ben ik voornamelijk bezig geweest met alle w-installaties, zoals verwarming, ventilatie en sanitair. Collega-monteur Bernie is mijn begeleider en we zijn nu (in september 2021) bezig met de laatste puntjes, zoals een douchedeur plaatsen en controle van de nieuwe warmtepomp. Een van de leuke fases aan zo’n projecten vind ik het aanleggen van de riolering. Lekker graven in het zand en als de zon dan ook nog schijnt, geniet ik er extra van. Ook het afmonteren, waarbij je de puntjes op de i zet, vind ik heel leuk om te doen. Er zijn ook fases van een bouw die ik minder leuk vind, vooral als het fysiek wat zwaarder is. Ik draai mijn hand niet om voor zwaar werk, maar je moet dan constant goed op je veiligheid letten en dat is gewoon intensief.”
 
Monteur of kantoor
Na het werken met installatietechniek in de tuinbouwsector besloot Tobie een andere weg in te slaan. Middenin de eerste lockdown van 2020 begon hij bij Van Gemert waar hij sindsdien leren en werken combineert. “Voorlopig wil ik als monteur werken en praktijkervaring opbouwen die ik later weer kan inzetten als ik ooit een keer op kantoor ga werken. Wat me overigens echt opvalt bij Van Gemert is dat iedereen met elkaar praat. Ook op feestjes: je hebt niet dat kantoormensen op de ene plek staan en monteurs weer ergens anders. Iedereen kan het goed met elkaar vinden en dat vinden ze ook heel normaal, maar dat is niet overal”.
 
Ambitieus
“Ik heb nog genoeg doelen in mijn werk die ik wil behalen. Op de korte termijn zou ik graag nog verder zelfstandig willen werken door zelf een project te gaan leiden. Ik ben leergierig en ook wel ongeduldig.” zegt hij met een lach. “Een van mijn volgende projecten waar ik aan meewerk is in Ottersum waar we 35 woningen gaan bouwen en in Venray waar ook 35 woningen gebouwd gaan worden. Aan ons de taak om de installaties perfect op te leveren en daar kijk ik erg naar uit. Ik wil graag verder blijven leren tot ik tegen mijn eigen grenzen aan loop. Maar nu eerst slagen voor werkvoorbereider!”.

Lees meer: Medewerkers in beeld.