Nieuws

Nieuws

De week van... Tom

Woensdag 19 oktober 2022
Elektromonteur Tom uit Vierlingsbeek is geen jonkie meer. Met zijn 64 jaar een van de oudere werknemers, maar met zijn ervaring juist van grote waarde voor het renovatieteam van Van Gemert Installatiegroep. Tijd om eens de week van deze aanpakker door te nemen. 
 
De week van… Tom
Als een vis in het water treffen we Tom bij het renoveren van huurwoningen in Sint Anthonis. “Ik ben hier bezig met het vernieuwen van badkamers, toiletten en keukens. Ik verzorg het elektrotechnische deel samen met mijn collega Sharif en anderen werken juist aan het werktuigbouwkundige deel, zoals het vernieuwen van waterleidingen en ventilatie. Ik zorg dat de stopcontacten op de juiste plek komen en werken, sluit rookmelders aan, zorg dat de meterkast vernieuwd wordt, bereid de plaatsing van zonnepanelen voor of leg de aardmat in de badkamer. Ik vind het heel belangrijk dat al het werk van goede kwaliteit is en volledig voldoet aan de huidige normen.”
 
Familieman
“Voorlopig blijven we druk met de renovatie van huurwoningen in het Brabantse land. In deze omgeving werken vind ik heel fijn. Ik heb natuurlijk een heel arbeidsverleden met diverse werkgevers achter me liggen, maar altijd als elektromonteur gewerkt. Bijna acht jaar geleden kwam Van Gemert op mijn pad en ik ben er altijd gebleven. Inmiddels heb ik een dagje vrij in de week en misschien worden dat er wel twee.” De ogen van Tom beginnen extra opvallend te glimmen: “Invulling voor die vrije dagen heb ik genoeg, want ik ben een echte familieman en graag samen met mijn vrouw en de (klein)kinderen.”
 
Betrokken collega
“Het is best hard werken in de renovatie, maar ik houd van aanpakken. Stilzitten is aan mij niet besteed. En hoewel dit werk voor mij geen geheimen meer heeft, vind ik het nog steeds leuk. Vooral het contact met de bewoners op het project is echt geweldig: ik ken die mensen vaak of wel iemand uit hun familie. Daarnaast geniet ik ook van het samenwerken met mijn collega’s en andere vaklui op de bouw.” Dat beamen de collega’s van Tom direct: “Hij staat echt altijd voor je klaar en is heel betrokken: een door en door goed mens én collega.”
 
Lees meer: Medewerkers in beeld.