Nieuws

Nieuws

De week van... Waldi

Maandag 24 juni 2019
In totaal ruim 25 jaar werkt Waldi bij Van Gemert Installatiegroep. Ooit begonnen als (service)monteur en inmiddels al enige jaren commercieel directeur. Een man van de praktijk met de klant altijd op de eerste plaats.

De week van… Waldi 
De computer op het kantoor van Waldi in Overloon draait niet bepaald overuren. Want als hij op kantoor is, is hij voornamelijk in overleg. Overdragen van nieuwe projecten, vergaderen met team Utiliteit-Agrarisch of aan de slag met het interne Kennis en Innovatieteam. Waldi: “Vaak werk ik thuis in de avond offertes uit en bereid ik afspraken voor. Mijn doel is om het beste resultaat voor de klant te bereiken. Iedereen die mij kent weet dat ik altijd druk ben, want de klant staat bij mij voorop. Dat is geen loze marketingkreet, zo ben ik.” En het is een goed teken dat hij verder niet veel op de zaak is. “Als ik er niet ben, ben ik namelijk bij klanten en dat is ook waar ik wil zijn. Misschien dat sommige mensen denken dat praten mijn specialiteit is, maar niets is minder waar. Ik krijg juist heel vaak te horen dat klanten mijn meedenken in hun project zeer op prijs stellen. Dat kun je alleen als je goed luistert naar je klant, ze echt leert kennen, er vertrouwen is en je de wensen begrijpt. Ik adviseer niet alleen wat goed is voor ons eigen bedrijfsresultaat, als je dat doet, ben je snel ‘klaar’ in mijn optiek. Het vertrouwen is dan weg, evenals je reputatie. Ik denk dat Van Gemert groot geworden is door eerlijk zaken te doen en door simpelweg goede kwaliteit werk af te leveren. We zijn daarbij ook altijd meegegaan met de technische ontwikkelingen, niet onbelangrijk.”

Balans tussen klantwens, budget en techniek
Zijn achtergrond als servicemonteur geeft Waldi naar eigen zeggen een groot voordeel. “Ik weet wat een installatie moet doen en weet wat er gebeurd als je ‘aan de knoppen draait’. Vandaag de dag zie ik mijzelf vooral als iemand die de balans zoekt tussen de wens van de klant en wat technisch en budgettair mogelijk is. Ook kijk ik naar de toekomstplannen, want een installatie moet ook mee kunnen groeien. De laatste jaren zijn wij echt een expert op het gebied van duurzame installaties geworden en onze kennis en ervaring breidt zich elke dag uit.” Volgens Waldi is de renovatie van het bedrijfspand van Lantech in Malden een mooi voorbeeld. “Het kantoorpand wordt verwarmd en gekoeld door een warmtepomp, heeft een klimaatsysteem voor luchtverversing en overal is de TL verlichting vervangen voor duurzame LED verlichting.”

Lees meer: Medewerkers in beeld.