Nieuws

Nieuws

De week van... Peter

Woensdag 28 februari 2018
Al bijna 18 jaar is Peter uit Overloon monteur bij Van Gemert Installatiegroep. In tegenstelling tot zijn collega’s is hij ‘pas’ op zijn 36ste in de installatietechniek begonnen. In gesprek met deze alleskunner die volgens zijn collega’s zeer netjes en secuur werkt.

De week van Peter
“Afgelopen week?” Peter moet even nadenken. “Ik heb heel veel kleine klussen gedaan, te veel om op te noemen!”.  Als er iemand van afwisseling houdt, dan is hij het wel. “Ik wil niet langere tijd op hetzelfde grote project zitten. Elke dag is weer een verrassing waar ik beland en wat ik moet uitvoeren. Dat vind ik het allerleukste!” Peter is installatiemonteur en werkt het liefst bij particulieren thuis. Van het aanleggen van verwarming tot het repareren van een kraan, zinkwerk of kleine verbouwingen van een badkamer of keuken: hij is van vele markten thuis. “Bijvoorbeeld als er een lek is. Dan moet je natuurlijk het lek opsporen en gaan herstellen. Maar als het nodig is kan ik ook wat metselen, timmeren en afkitten. Voor een installatiemonteur niet standaard werk… maar ik vind het juist leuk om dat ook te doen.” 

Van op het land naar de installatietechniek
Na de landbouwschool heeft hij een tijd op een boerderij gewerkt. “Toen de boer ging stoppen met zijn bedrijf, heb ik nog op diverse andere plekken gewerkt in de landbouwsector. Tijdens het bouwen van mijn eigen huis merkte ik dat het installatiewerk me wel aanstond. Dit werd ook opgemerkt door medewerkers van Van Gemert en ze opperden of ik niet bij hun wilde komen werken.” Binnen 2 weken was Peter aan de slag bij het Overloonse bedrijf, destijds onder leiding van Jo van Gemert. In de jaren die volgden heeft hij zijn installatietechniek diploma’s behaald. “En ik heb het nog steeds heel erg naar mijn zin! Tenslotte moet je nog veel jaren. En als je met tegenzin naar je werk gaat, dan moet je er maar meteen mee stoppen.”

Omscholen is mogelijk
“Niet al onze monteurs beginnen van jongs af aan al in de installatiebranche.” vertelt HR-manager Jack Brienen. “Mensen zoals Peter die geïnteresseerd zijn in techniek en gezegend met technisch inzicht, kunnen ook bij ons komen werken zonder dat ze een specifieke vooropleiding hebben gehad. Wij bieden een omscholingstraject waarbij werken en leren gecombineerd wordt. Elke maand krijg je dan gewoon salaris en ook tijd en begeleiding om het vak goed te leren. Dit doen we in samenwerking met Installatiewerk Zuid Oost (IWZO). Dit opleidingsbedrijf verbindt monteurs in opleiding met erkende leerbedrijven, zoals wij.” 

Lees hier meer over werken & leren bij ons. 
Lees meer: Medewerkers in beeld.