Nieuws

Nieuws

De week van... Wilbur

Vrijdag 26 januari 2018
Samen met nog twee broers werkt Wilbur al bijna 25 jaar bij het Overloonse bedrijf. Tijd om deze, volgens collega’s, rustige en bekwame vakman eens aan het woord te laten. 

De week van Wilbur

“Afgelopen week ben ik aan het werk geweest in Veghel. Samen met een team renoveer ik een gebouw van de GGZ (zorginstelling). Wij leggen de riolering en alle watervoorzieningen aan in 54 appartementen en gezamenlijke ruimtes. Het is een flinke klus en ik verwacht er nog tot eind maart mee bezig te zijn.” vertelt Wilbur. Hij is als leerling werktuigbouwkunde bij Van Gemert Installatiegroep begonnen, maar inmiddels een zeer zelfstandige eerste monteur. “Ik ben de schakel tussen de projectleider en de monteurs op de werkplek. Ik stuur de monteurs aan en zorg dat zij vooruit kunnen, beantwoord vragen en bereid het werk voor op locatie. Ik lees de tekeningen en vertaal dat dan naar de praktijk. Omdat er veel dezelfde ruimtes zijn in dit project, zorg ik dat ik het de eerste keer zelf maak en mijn ervaringen deel ik dan met mijn team van monteurs.”

Specialiteit
Wilbur werkt nu aan de renovatie van een verzorgingshuis, maar over een paar maanden is het weer iets heel anders waar hij werkt. Wat zijn specialiteit is? “Ik vind vooral stallen en bedrijfspanden leuk om te maken. Daar zit veel techniek in en bovendien kun je, zeker in een stal, de techniek na oplevering nog zien zitten! Dat vind ik mooi. Meestal wordt mijn werk weggewerkt en zie je er dus niks meer van. Dat is hier in Veghel ook, mensen gebruiken het wel, dat is natuurlijk wel heel leuk, maar uiteindelijk zie je er niets van.” 

Nieuwe technieken
Wilbur is ook een monteur die kennis en ervaring heeft met de nieuwste technieken zoals het plaatsten van een warmtepomp. Hij is een van de monteurs die dit bij Van Gemert doet en kan. Sinds kort zijn daar ook nieuwe opleidingen in voor monteurs (koeltechniek). “Collega Roy is leerling-monteur en hij loopt met mij mee in Veghel. Hij is nu met deze nieuwe opleiding begonnen. Het is weliswaar een compleet andere techniek, maar qua installatie lijkt een warmtepomp veel op een cv-ketel. Je moet net zo goed leidingen leggen bijvoorbeeld. Bij nieuwe technieken lees ik me vooraf altijd goed in en bij het installeren moet je ook slim na blijven nadenken, daar hou ik wel van!” lacht Wilbur. 

Lees meer: Medewerkers in beeld.