Nieuws

Nieuws

“Ik stond gewoon te shaken en kon het bijna niet geloven!”

Woensdag 14 juni 2017
Wilma Jacobs is medisch pedicure in Overloon en Hetty Cornelissen werkt bij Medicura. Begin dit jaar werd bekend dat hun aanmelding uitgekozen is als goed doel tijdens de jubileumactie van Van Gemert Installatiegroep. Voor elk verkocht zonnepaneel gaat er een bedrag naar dit doel. 

Al een tijdje had Wilma het idee om voor de ouderen en mindervalide inwoners van Overloon en omgeving een duofiets beschikbaar te krijgen. “Passie voor ouderen en minder validen zit echt in mijn hart” vertelt Wilma. “Deze mensen kunnen op de duofiets net iets verder weg en andere mensen of locaties bezoeken. Zelf een duofiets aanschaffen is een dure aangelegenheid en een publiekelijk toegankelijke duofiets is dan een heel goed alternatief.” vertelt ze. Wilma kwam Hetty tegen in de supermarkt en al snel waren ze het er over eens dat de fiets er moest komen. Tijdens het boodschappen doen, brainstormden ze over acties om geld in te zamelen voor de aanschaf…. en toen kwam de oproep van Van Gemert Installatiegroep voorbij. Hetty: “We dachten: niet geschoten, is altijd mis en stuurden ons goede doel op.” Wilma vervolgt: “Ik stond gewoon te shaken toen ik gebeld werd met het goede nieuws. Natuurlijk hoop je er op, maar ik kon het bijna niet geloven!”

Stichting De Zonnegroet    
Inmiddels zijn Hetty en Wilma vrijwilliger geworden bij Stichting De Zonnegroet (Overloon-Smakt-Holthees) en is er een werkgroep in oprichting die de aanschaf en andere zaken gaat regelen. De fiets moet in elk geval elektrische ondersteuning hebben en de stoel moet draaibaar zijn. De fiets kan straks per dagdeel van 3 uur gehuurd worden (kan ook meerdere dagdelen achter elkaar). “We vragen een minimaal bedrag aan huur om de kosten van o.a. onderhoud te kunnen betalen. Er wordt niets verdiend aan de verhuur.” zegt Hetty. 

Jubileumactie
Hetty en Wilma hopen dat de fiets aangeschaft kan worden met de bijdrage van Van Gemert Installatiegroep. “Dat ligt aan het aantal zonnepanelen wat er verkocht wordt in het jubileumjaar, dus iedereen  zonnepanelen kopen!” lachen Hetty en Wilma. Wilma: “Wij zijn heel blij dat we weer een stap dichterbij de aanschaf van de duofiets zijn. Vooral voor mensen die graag een rondje willen fietsen, maar dat fysiek niet meer kunnen. Zij kunnen dan samen met familie, vrienden, kennissen of vrijwilligers van de stichting blijven genieten van onze prachtige omgeving”. 

www.vangemertbv.nl/elektra/zonnepanelen