Nieuws

Nieuws

Verduurzamen met een visie

Maandag 28 oktober 2019
Wat doe je als de huidige verwarmingsinstallatie in je pand nog niet aan vervanging toe is, maar de rest van de installatie wel? Spring Kinderopvang stond voor een soortgelijke situatie en schakelde de hulp in van totaalinstallateur Van Gemert Installatiegroep uit Overloon.

Het oude servicekantoor van Spring Kinderopvang in Boxmeer werd gesloopt en een voormalig kinderopvanglocatie ingericht als het nieuwe servicekantoor. Maar voordat er verhuisd kon worden, kreeg de nieuwe locatie een grondige opknapbeurt. Na het maken van een weloverwogen plan is alle verlichting vervangen voor LED, nieuwe databekabeling aangelegd en de ventilatieunits vervangen. De cv-ketels uit het oude pand waren nog in prima staat en voorzien de vloerverwarming in het nieuwe pand van warmte. Door deze materialen te hergebruiken, in combinatie met een duurzaam VRF systeem om te verwarmen of koelen, voldoet het kantoor weer helemaal aan de huidige normen. Op termijn zouden de cv-ketels vervangen kunnen worden voor een warmtepomp, waarmee de temperatuur in het hele gebouw gasloos te regelen is.

Het servicekantoor van Spring Kinderopvang in Boxmeer is op de toekomst voorbereid, zonder onnodige verspilling van materialen. Dat is verduurzamen.