Nieuws

Nieuws

De week van... Jurgen

Woensdag 04 januari 2023
Waar mensen vaak vooral kennis van hun eigen vakgebied hebben, geldt dat niet voor de medewerkers die in de installatievakwinkel van Van Gemert Installatiegroep werken. Zo ook winkelmedewerker Jurgen uit Overloon.
 
De week van Jurgen…
Hoewel de winkel pas om 09.00 uur open gaat, is Jurgen er altijd eerder. “Bijna elke nacht komt er nieuwe voorraad en bestellingen van klanten binnen en die heb ik graag in de schappen voordat de winkel open gaat. Dat vind ik veel rustiger werken gedurende de dag. Ik ga vaak meteen weer inventariseren of er nieuwe voorraad nodig is en dit meteen bestellen. De winkels in Overloon en Mill zijn niet alleen winkel, maar tegelijkertijd ook een magazijn voor de monteurs.
 
Diverse klantenkring
De materialen die in de winkel liggen zijn heel divers en dus ook de vragen die Jurgen en zijn collega’s krijgen. “De laatste tijd gaan veel vragen over hoe mensen energie kunnen besparen. In het najaar komen veel klanten voor de jaarlijkse zinkactie en in het voorjaar zijn de tuinberegeningsmaterialen niet aan te slepen. We hebben ook een brede groep klanten: van mensen die alleen voor een nieuw ledlampje komen tot mensen die zelf hun huis bouwen of verbouwen. Ook ZZP-ers in de bouw en onderhoudsmedewerkers van lokale bedrijven kunnen we rekenen tot onze klantenkring.”
 
Kennis van materialen
“Mijn technische kennis heb ik voornamelijk door opleiding, vorige functies, maar ook door veel zelf te (ver)bouwen. Ik ga nu nog één keer mijn eigen huis verbouwen en dan ben ik wel klaar met verbouwen.” lacht hij. “Ik heb altijd interesse gehad in techniek. Ik wil ook graag alles weten, ook de nieuwste technieken. Want als je weet wat er allemaal te koop is, kun je ook hele mooie oplossingen bedenken. Het valt me wel op dat veel jonge technici het liefst meteen op de bouw of op kantoor beginnen. Maar kennis van materialen geeft je enorm veel voordeel. Natuurlijk ook in mijn werk als winkelmedewerker: dan komt er een klant met een onduidelijk probleem en als ik dan later hoor dat mijn oplossing heeft gewerkt: daar kan ik echt van genieten.”

Lees meer: Medewerkers in beeld.