Nieuws

Nieuws

De week van... Maik

Woensdag 14 december 2022
Van werken in de zorg naar de installatietechniek. Jezelf omscholen is geen alledaags besluit, maar wel genomen door elektromonteur Maik. De 28-jarige Venrayenaar is inmiddels geslaagd voor zijn monteursopleiding en druk bezig met de volgende opleiding tot leidinggevend elektromonteur.
 
De week van… Maik
 
“Afgelopen week ben ik één dag naar school geweest en de rest van de werkweek heb ik gewerkt op de bouw. Ik ben nu bezig met het aanleggen van bekabeling in muren van dit pand in Steyl. Dit was oorspronkelijk een politiebureau en wordt nu een complex met 24 zorgappartementen voor senioren die lichte of middelzware zorg nodig hebben. We maken een aantal 2 kamerappartementen en de rest worden studio’s. Ik heb zojuist afgetekend waar stroompunten moeten komen en leg nu de buizen aan waar straks de kabels in komen. Bijna al mijn werk wordt weggewerkt, want er komen straks platen tegen de nu nog holle muren aan.”
 
Zelfstandig maar niet alleen
Maik heeft de laatste maanden veel gewerkt in installatieprojecten die te maken hebben met de zorg. Zo heeft hij meegewerkt aan het project Lindezorg in Sevenum. Ook hier wordt wonen en zorg gecombineerd. “Ik vind meterkasten maken en het wat grovere werk het leukste van mijn vak. Veel andere monteurs vinden afmonteren leuk, daar bedoelen ze bijvoorbeeld het monteren van afdekplaatjes van stopcontacten mee. Ik denk omdat je dan kunt zien hoe het is geworden. Maar laat mij maar lekker die kabels in de muur maken.” zegt hij lachend. “Wat ik pas echt belangrijk vind, is dat er een gezellig team is om mee te werken. Ik werk graag zelfstandig, maar vind het wel leuk als op de locatie ook andere collega’s zijn. Je zult mij niet snel voor langere tijd alleen op een bouw zien en gelukkig hoeft dat ook zeker niet bij Van Gemert.”
 
Uitdaging
Tijdens zijn opleiding is Maik voornamelijk intern begeleidt door leidinggevend elektromonteur Twan. “Ik ben heel blij met Twan als leermeester. Hij heeft veel geduld en ik kan echt goed opschieten met hem. Ik ben niet lui en wil heel graag veel leren. Ik ben ook nog lang niet uitgeleerd, als je dat ooit kunt zijn. Om te testen hoe ver ik nu ben, zou ik weleens de elektra van een luxe woning willen aanleggen zonder een ervaren monteur. Gewoon om te kijken waar ik sta met mijn kennis. Het lijkt mij ook leuk om te werken aan de elektra van bedrijfshallen en kantoorpanden. Dat is vaak een stuk groter, dat vind ik wel een uitdaging. Maar eerst eens de opleiding afmaken.”

Lees meer: Medewerkers in beeld.