Nieuws

Nieuws

De week van... Stijn

Woensdag 29 januari 2020
De 25-jarige Stijn komt uit Sint Anthonis en werkt nu zo’n vier jaar bij Van Gemert Installatiegroep als werktuigbouwkundig monteur. Momenteel is hij bezig met een nieuwe opleiding, maar hij is vooral echt een man van de praktijk. 
 
De week van… Stijn 
Stijn staat op een betonvloer in een verder kale ruimte en klopt het stof van zijn trui. “Afgelopen week ben ik bezig geweest in deze woning in Vierlingsbeek waar een grote luxe en vooral nieuwe badkamer in komt. Dat noemen ze renoveren en vind ik het mooiste wat er is. Ik heb het koud- en warm water aangelegd en een ingebouwde douchekraan voorbereid. Dus geen douchekop aan een glijstangetje met een slang, maar alles in de muur weggewerkt. De verwarming heb ik ook aangepast door een nieuwe aanvoer en retour te maken naar de verwarmingsverdeling.”
 
Renovatie versus nieuwbouw
Stijn werkt het liefste in de renovatie, dus geen nieuwbouw woningen. Een bewuste keuze vertelt hij: “Met de renovatie van badkamers in woningen voel ik meer vrijheid. Je kan naar eigen inschatting ook de planning van de dag maken. Je wisselt vaker van locatie en het zijn overzichtelijke en korte klussen. Bovendien wonen er tijdens het werk ook mensen in het huis en dat is bij nieuwbouw niet. Ik vind het echt leuk om tijdens de pauze een praatje te maken en het visitekaartje van Van Gemert te zijn. Je ziet voor wie je hard aan het werkt bent en het geeft voldoening als ze blij zijn met het resultaat. Momenteel werk ik in opdracht van een particulier, maar meestal is de woningcorporatie de opdrachtgever en huren de bewoners de woning. Ik vind het echt een uitdaging om in een korte tijd een mooi resultaat neer te zetten.”
 
School versus praktijk
“Op dit moment ben ik bezig met een vervolg opleiding voor service&onderhoud monteur koelinstallaties. Daarmee doe ik kennis op over bijvoorbeeld warmtepompen en airco’s. Ik ben eigenlijk niet zo van het schoolse en heb daarom ook na de middelbare school meteen voor werken&leren tegelijk gekozen. Van Gemert is mijn leerbedrijf, maar ik voel me gewoon medewerker zoals alle andere collega’s met eigen bus en gereedschap. Ik ben echt een man van de praktijk. Je kan wel tegen me zeggen hoe het moet en ik luister ook wel, maar ik pik het veel beter op als ik kan zien hoe het moet. Dan gaat het stukken beter en zo leer ik gewoon. Dat heb ik altijd zo gedaan.”
 
 Lees meer: Medewerkers in beeld.