Gasterij Bergerbaan

Gasterij Bergerbaan

Chantal van Gasterij Bergerbaan: "Ooit wil ik een eigen zorgboerderij!”

Het begon ruim vijf jaar geleden met een zelf opgeknapte ruimte en is uitgegroeid tot een volwassen onderneming: Gasterij Bergerbaan van Chantal en Geert Versteegen. De passie voor hun bedrijf en vooral voor de gasten spat van dit ondernemersstel af. 

De ouders van Chantal wonen in een pittoreske omgeving net buiten Sevenum (vlakbij Horst). Toen haar vader de pensioengerechtigde leeftijd naderde, kwam de vraag wat er met het bedrijf zou gaan gebeuren: verkopen of een overname door een van de kinderen? Chantal had het antwoord: “Ik riep lang geleden al dat ik ooit mijn eigen zorgboerderij wilde beginnen en dit was het moment…! We hebben een gedeelte van een schuur zelf opgeknapt en zijn vijf jaar geleden gestart.”

Drie takken van sport
Geert: “We noemen het Gasterij Bergerbaan, omdat de zorgboerderij één van de drie takken van sport is waar wij actief in zijn. We hebben daarnaast ook nog een recreatietak met onder andere 2 beugelbanen en een agrarische tak met het kweken van artisjokken. Chantal houdt zich vooral bezig met de zorgboerderij.” Chantal vervolgt: “Elke werkdag bieden wij van 10.00 tot 16.00 uur een volwaardige dagbesteding voor onze oudere medemens. We hebben enkele vaste krachten in dienst en daarnaast ook veel vrijwilligers. De vrijwilligers helpen bijvoorbeeld met het vervoer van de gasten van hun woonplek naar ons of bij het begeleiden gedurende de dag.” 

Uitbreiding
Al snel bleek dat de vraag naar dagbesteding groter was dan Chantal en Geert konden bieden en werden er plannen gemaakt om uit te breiden, maar dit keer gingen ze niet zelf aan de slag. Samen met verschillende lokale bedrijven, waaronder Van Gemert Installatiegroep, werd een ander deel van de schuur volledig gerenoveerd. Voor het comfort van de gasten van Bergerbaan hebben Chantal en Geert vloerverwarming en aangepast sanitair laten installeren. Daarnaast wordt het gebouw nu goed geventileerd  zonder echt warmte te verliezen en hangt overal LED verlichting. Hun ervaringen met Van Gemert? “Die zijn echt fijn. De kennis en kunde is ruim voldoende aanwezig. Kwaliteit ook. Maar wat ons echt verrast heeft, is dat ze niet alleen meedachten in hun eigen straatje, maar we kregen ook goede tips die helemaal niets met hun vakgebied te maken had. Het contact was zo gemoedelijk dat we zelfs af en toe hebben zitten geinen. En als je ze nodig had, dan was een appje eigenlijk al voldoende.” vertellen ze samen.