SOULutions Pastry & Desserts

SOULutions Pastry & Desserts

Esther: “Ze begrepen onze urgentie meteen en schakelden snel om ons te helpen. We zijn zelfs eerder open kunnen gaan!”

In Cuijk zag eind februari een nieuwe winkel het levenslicht: SOULutions Pastry & Desserts. In de winkel op de Molenstraat 36 worden o.a. desserts, gebak, desserttaarten, bonbons, rustiek brood en koekjes verkocht. Ook pindakaas, chocoladepasta en granola maken Marco Reijnen en Esther Faasen zelf. 

Verwennerij buiten de kaders
Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling dat er ook een winkel bij zou komen, maar het pand sprak Marco en Esther zo aan dat ze nu ook een winkel voor de spontane verkoop hebben gerealiseerd. Marco: “Naast de winkel werken we op bestelling voor bedrijven en consumenten. Daarnaast organiseren we ook workshops.” Deelnemers krijgen dan wel les van een van de besten in het vak, want in 2018 won Esther de Dutch Pasty Award en Marco de Jurgen Willems Motivatieprijs. Esther: “Marco en ik maken producten met net een andere twist. Door buiten de standaard kaders te gaan, verrassen en verwennen we onze klanten.

Zonder stroom kun je niks
Achter de winkel zit een grote ruimte waar ze hun producten vers bereiden. Deze ruimte is grotendeels door Marco en Esther zelf verbouwd, met behulp van familie en vrienden. En met assistentie van Van Gemert Installatiegroep. Marco: “We hadden een beperkt budget om de ruimte klaar te maken voor productie. Uiteindelijk hebben we wel echt een professionele partij moeten inschakelen die de elektra op orde kon maken. Zonder stroom kun je helemaal niks, want je hebt geen licht, geen koeling en geen oven. Bovendien moet de elektra veilig zijn en gekeurd.” Esther: “Ze begrepen onze urgentie meteen en schakelden snel om ons te helpen. We zijn zelfs eerder open kunnen gaan!”