Lantech

Lantech

Erik Burgman van Lantech: “Het moet degelijk, robuust én betaalbaar zijn.”

Ooit afgevraagd wie al die dozen en trays vouwen waar allerlei soorten producten in vervoerd worden? Grote fabrikanten hebben daar machines voor, al dan niet op maat voor hun product gemaakt. Het bedrijf Lantech in Malden maakt simpel gezegd inpakmachines en dat doen ze goed.

Zo goed dat ze uit hun jasje aan het groeien waren in Cuijk en in 2018 zijn verhuisd naar een pand in Malden. Erik Burgman is financieel controller en verantwoordelijk voor huisvesting binnen Lantech. Hij vertelt: “Ons oog viel op dit pand op bedrijventerrein Sluisweg in Malden. Het pand moest nog wel worden aangepast aan onze wensen en we zijn eerst een renovatietraject in gegaan. Tijdens de renovatie hebben we samengewerkt met een aannemer en ook met Van Gemert Installatiegroep. Ik verwacht van een installateur dat ze ervoor zorgen dat de installaties degelijk, robuust én betaalbaar zijn. Al met al heeft alles een kleine vier maanden gekost, wat echt ongelofelijk snel is.”

Bouwen en vertrouwen
Rondlopend in de grote hallen en kantoren zie je hoe goed is nagedacht over de routing en het terug laten komen van de ‘Lantech-way’: een gestroomlijnd productieproces waar niets aan het toeval wordt overgelaten. Ook de showroom met de indrukwekkende machines ziet er keurig uit. “Hoe goed wij zijn in ons vakgebied, zo weinig kaas hebben we gegeten van de installatietechniek. Is het advies goed? En wordt er echt gemaakt wat is afgesproken? Voor mij als klant is het van groot belang dat ik kan bouwen en vertrouwen op het advies dat ik krijg. Bij Van Gemert Installatiegroep heb ik geen enkele twijfel. We werken al heel wat jaar samen, maar zo’n grote renovatie is natuurlijk wat anders dan alleen onderhoud en kleine klussen uitvoeren. Maar ook hierin hebben ze zich een volwaardige partner getoond.” vertelt Erik enthousiast. 

Eén aanspreekpunt
Om het gebouw klaar te maken voor de toekomst en daarbij te voldoen aan toekomstige milieurichtlijnen heeft Waldi Weerepas namens Van Gemert Installatiegroep de renovatie begeleid.  “We hebben onder andere in de kantoren de oude gasgestookte verwarming vervangen door een VRF warmtepompsysteem voor verwarming en koeling. Er is een nieuw balansventilatiesysteem met warmteterugwinning geplaatst, waardoor de warmte wordt behouden en koudeval (trek) van binnenkomende lucht wordt teruggedrongen. Ook is in het gehele pand de TL verlichting vervangen voor duurzame LED verlichting.“ aldus Waldi. Erik vult aan: "Dat je dan met maar één partij hoeft te schakelen over al deze duurzame technieken scheelt gewoon veel tijd. Ja, ik ben tevreden en andere bedrijven mogen mij benaderen als ze meer over mijn ervaringen met Van Gemert Installatiegroep willen weten.”