Historie

Historie

In gesprek met oprichter Jo en Nelly van Gemert

In een weekend aan het eind van 1966 besloten de Gebroeders Van Gemert om een eigen elektrobedrijf op te richten. “Een gereedschapskist en een boormachine, dat was alles wat we hadden. We hadden niks, dus konden ook niks verliezen”, zegt Jo van Gemert, oprichter van het gelijknamige installatiebedrijf. “Gewoon beginnen en we zien wel!” 

Op 7 januari 1967 werd het bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met vestigingsplaats Mill. Jo en zijn broer verzorgen de elektrische installatie in kippenstallen. Denk aan de verlichting en de o-zo-belangrijke ventilatie.

In 1969 werd een bestaand elektrobedrijf in Overloon overgenomen. Het dorp Overloon werd de hoofdvestiging en later is het bedrijf naar de Oploseweg verhuisd. Daar was meer ruimte voor kantoor, magazijn en de bedrijfswagens. Omdat er veel voorraad nodig was, werd besloten in zowel Mill als in Overloon een winkel in installatiematerialen te openen.

Rond 1972 is de broer van Jo uit het bedrijf gestapt. Jo: “Een jongere broer werkte al bij ons en die had verstand van werktuigbouwkunde. Die heeft er toen voor gekozen om het bedrijf in te stappen. Zo bleef het de Gebroeders van Gemert!” Uiteindelijk bleek dat het een goede stap was om een totaalinstallateur te worden met een breed takenpakket. De klant wordt zo het beste bediend.

In 2002 heeft Martijn het bedrijf overgenomen. Tijdens zijn studie aan de HTS (Informatica èn installatietechniek) had hij al vakantiewerk gedaan in het bedrijf. Na zijn studie heeft hij eerst elders gewerkt om te ervaren hoe het is om in de installatiebranche te werken. Nelly: “Wat ik wel heel leuk vind, is dat er nu regelmatig voor de jongere generatie van onze klanten gewerkt wordt. Dat betekent dat we een goede indruk maken!”

Het succes van Van Gemert? Jo met een brede lach: “Gewoon goed. Kwaliteit, bereikbaar en betrouwbaar.” Nelly: “Maar ook altijd eerlijk! Bij de groothandel stelden ze ooit onze order samen en werd een keer een televisie geleverd in plaats van een doosje schroeven. Dan vielen ze bij de groothandel bijna van hun stoel dat wij daar netjes melding van maakten! Wij vinden dat normaal.”

In maart 2021 is het bedrijf overgenomen door De Groot Installatiegroep. Een landelijk opererend installatiebedrijf gericht op de industrie en utiliteitsbouw. Het familiebedrijf met wortels in Emmen ontwerpt, installeert, beheert en onderhoudt elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties en brandbeveiliging. Het kantoor in Overloon en de winkel in Mill blijven de vertrouwde diensten verlenen zoals iedereen dat van ons gewend is.